Wonen & leven

Opstalverzekering vergelijken

Verzeker je huis tegen allerlei soorten schade met een opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade dekt die aan je woning kan ontstaan door oorzaken zoals brand, storm, vandalisme of diefstal. Deze kosten kunnen zeer hoog oplopen, dus is een opstalverzekering met klem aan te bevelen voor elke huiseigenaar. Op Verzeker.nl vergelijk je makkelijk en snel alle aanbieders van opstalverzekeringen. Na het invullen van enkele gegevens zie je in een handig overzicht waar je het meest voordelig uit bent en welke verzekeraar de beste dekking biedt. Een verzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk!

Een opstalverzekering afsluiten is een must

Als huiseigenaar ben je niet wettelijk verplicht een opstalverzekering af te sluiten, echter is dit wel ten zeerste aan te raden. Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis en alle zaken die daarbij horen namelijk voor schade door een onverwachte gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand en elektriciteit (zoals kortsluiting). Of schade door storm, blikseminslag, neerslag en vorst. Ook andere oorzaken van schade zoals inbraak en diefstal of schade tijdens een verbouwing kunnen onder de dekking vallen van een opstalverzekering. Uiteraard zijn dit kosten die zeer hoog op kunnen lopen; wat dacht je bijvoorbeeld aan het geval dat je huis afbrandt? Met een opstalverzekering bescherm je jezelf en je gezin tegen deze kosten. Wel zo’n fijn idee!

 

Opstalverzekering vergelijken? Dat doe je online!

Een opstalverzekering afsluiten is erg belangrijk in het beschermen van je huis. Zoals hierboven beschreven kunnen vele soorten schade onder de dekking van een opstalverzekering vallen. Wil je een opstalverzekering vergelijken? Zoek dan niet verder! Op Verzeker.nl zie je in één oogopslag bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent voor een opstalverzekering. Hiervoor hoef je niet meer te doen dan je postcode en huisnummer door te geven. Vervolgens laat de tool binnen enkele seconden alle aanbieders zien, die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken. Let hierbij op de maandelijkse premie, het eigen risico, de voorwaarden en wat er binnen de dekking valt voordat je je keuze maakt.

 

Betaal niet meer dan nodig

Wanneer het aankomt op het gebruiken van onze vergelijker is niets fijner dan de ervaringen van andere klanten te kunnen lezen. We verzamelen daarom alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Wil je een goed beeld krijgen van hoe goed onze vergelijkingstool werkt? Hier lees je onder andere hoe mensen soms tientallen tot wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Door de tool op Verzeker.nl te gebruiken kwam ik erachter dat ik al jaren te veel betaalde voor mijn verzekering.”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het opstalverzekeringen

Wil je meer weten over opstalverzekeringen? Bekijk dan alle berichten met de tag opstalverzekering op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over opstalverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over opstalverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een opstalverzekering verplicht?

Nee, dit is in Nederland niet wettelijk verplicht. Het is echter wel ten zeerste aan te raden; de kosten voor schade aan je woning kunnen tenslotte zeer hoog oplopen.

Vallen zonnepanelen onder de dekking van de opstalverzekering?

Ja, als woningeigenaar vallen deze onder je opstalverzekering. Wanneer je een woning huurt en zonnepanelen bezit vallen deze binnen je inboedelverzekering, indien je deze afgesloten hebt.

Iemand heeft per abuis schade toegebracht aan mijn woning. Wat nu?

In dit geval kun je de schade beter bij je opstalverzekeraar claimen dan bij de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade heeft toegebracht. Dit omdat je bij de opstalverzekering verzekerd bent tegen de nieuwwaarde van de woning, waarbij de aansprakelijkheidsverzekering naar de dagwaarde kijkt die lager uit kan vallen.

Hoe sluit ik een opstalverzekering af via Verzeker.nl?

Een opstalverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van opstalverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen