Voertuigen

Bootverzekering vergelijken

Met een gerust hart van wal gaan? Sluit nu een bootverzekering af. Een boot valt meestal binnen het hogere prijssegment, dus is het belangrijk om je boot te beschermen met een verzekering. Een bootverzekering biedt een booteigenaar financiële bescherming tegen schade aan de boot, maar ook tegen kosten die kunnen optreden als gevolg dan diefstal. Met een bootverzekering geef je jezelf de rust dat je kosten in dergelijke gevallen gedekt zullen worden. Vergelijk nu dus makkelijk en snel alle beschikbare bootverzekeringen!

Start met vergelijken
  • Wij vergelijken verschillende verzekeraars voor je
  • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
  • Alle soorten dekkingen mogelijk.
Bereken je premie

Welke bootverzekering kies je?

Er zijn verschillende soorten bootverzekeringen waaruit je kunt kiezen. De meest voorkomende vorm is de All-risk bootverzekering. Dit dekt de meeste schade, zowel aan je eigen boot als aan andere boten, die wordt veroorzaakt door een ongeval. Ook zijn bij All-risk de kosten bij diefstal of vandalisme gedekt. Kies je voor een WA-verzekering, dan is alleen de schade die je bij betrokken partijen veroorzaakt gedekt. Vaak kiezen mensen voor een All-risk verzekering wanneer het te verzekeren voertuig in een hoger prijssegment valt. Aangezien dit bij boten meestal het geval is, is een All-risk botenverzekering het overwegen meer dan waard.

Karel de Wit Verzekeringsexpert

Een bootverzekering vergelijken en afsluiten

Je boot verzekeren is in Nederland niet wettelijk verplicht, maar het is zeker aan te bevelen. Het wordt namelijk steeds drukker op het water. Een bootverzekering biedt een zekere mate van financiële bescherming als er iets onverwachts gebeurt met je boot. Bijvoorbeeld een aanvaring, brand of diefstal waarbij de kosten vaak hoog oplopen. Ben je verzekerd? Dan kunnen de kosten bedoeld voor reparaties of de vervanging van je boot worden gedekt door je verzekering.

Betaal niet meer dan nodig

Wanneer het aankomt op het gebruiken van onze vergelijker is niets fijner dan de ervaringen van andere klanten te kunnen lezen. We verzamelen daarom alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Wil je een goed beeld krijgen van hoe goed onze vergelijkingstool werkt? Hier lees je onder andere hoe mensen soms tientallen tot wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Door de tool op Verzeker.nl te gebruiken kwam ik erachter dat ik al jaren te veel betaalde voor mijn verzekering.”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je boot.

Wil je meer weten over het verzekeren van je boot, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over bootverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over bootverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een bootverzekering verplicht?

Nee. Het wordt echter steeds drukker op het water, dus het is zeker verstandig om een bootverzekering af te sluiten.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schadeclaims indient bij je verzekeraar, bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Wat valt er onder eigen verantwoordelijkheid bij een bootverzekering?

Elke verzekeraar stelt eisen op gebied van eigen verantwoordelijkheid voor je boot. Denk hierbij aan het onderhoud van de elektrische installatie, de motor, de gasinstallatie en controle en onderhoud van tuigage, kiel- en roerophanging. Ook dienen er preventieve middelen aan boord te zijn zoals brandblussers en reddingsvesten.

Hoe sluit ik een bootverzekering af via Verzeker.nl?

Een bootverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van bootverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen
Voertuigen

Kijk welke
bootverzekering het
beste bij je past

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 10
verschillende autoverzekeringen!

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor