Voertuigen

Brommobielverzekering vergelijken

Een brommobiel is een klein, gemotoriseerd voertuig dat je leven stukken makkelijker kan maken. Het is een betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer en voor een auto. Maar net als bij elk ander voertuig is het belangrijk om een verzekering af te sluiten. Wil je dus zonder zorgen genieten van het rijden in je brommobiel? Ontdek makkelijk en snel waar je het goedkoopst uit bent en sluit online een brommobielverzekering af!

Voorkom nare verassingen met een brommobielverzekering

Met een brommobiel rijd je vaak op smallere wegen en drukke plekken waar andere voertuigen niet kunnen en mogen komen. Dit betekent ook dat er sneller schade kan ontstaan aan je brommobiel.

Goedkope brommobielverzekering afsluiten

Net als bij een ‘gewone’ auto ben je verplicht minimaal een WA-verzekering voor je brommobiel af te sluiten. Dit is bepaald in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (Wam). Deze verzekering is dus nodig om met je brommobiel te mogen rijden. Wanneer je een brommobiel verzekering hebt afgesloten ben je gedekt voor verschillende vormen van schade, afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten. Is er schade? Dan zal de verzekeraar een vergoeding bieden voor de andere betrokkenen, en ook voor jou wanneer je hier de juiste brommobielverzekering hebt afgesloten.

WA, WA+ en All-risk (Casco) brommobielverzekering: wat is het verschil?

Zoals hierboven benoemd zijn er verschillende vormen van dekking, afhankelijk van welke brommobielverzekering je kiest. Dekking houdt hierbij in wat er allemaal vergoed wordt bij schade. De basis brommobielverzekering is de WA-verzekering, wat staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid’. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen veroorzaakt zoals schade aan andere voertuigen, persoonlijk letsel of eigendommen. Een ander type brommobielverzekering is All-risk. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen brommobiel, bijvoorbeeld bij schade door botsingen, vandalisme of diefstal. Deze verzekering is vaak duurder dan een WA-verzekering maar biedt wel meer dekking. Maak je keus afhankelijk van je voorkeuren.

Betaal niet meer dan nodig

Wanneer het aankomt op het gebruiken van onze vergelijker is niets fijner dan de ervaringen van andere klanten te kunnen lezen. We verzamelen daarom alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Wil je een goed beeld krijgen van hoe goed onze vergelijkingstool werkt? Hier lees je onder andere hoe mensen soms tientallen tot wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Door de tool op Verzeker.nl te gebruiken kwam ik erachter dat ik al jaren te veel betaalde voor mijn verzekering.”

Hannah Kramer Autoverzekering

Veelgestelde vragen over brommobielverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over brommobielverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een brommobielverzekering verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een brommobiel bezit.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om vergoeding voor diefstal te krijgen?

De meeste verzekeraars eisen dat je brommobiel op slot staat met een slot van de categorie ART 3 of hoger. Lees hiervoor de voorwaarden van de verzekeraar.

Is mijn helm ook verzekerd?

Je helm valt meestal onder de dekking vanaf WA+. Schade wordt hierbij vaak vergoed tot een vast bedrag. Diefstal wordt niet altijd gedekt.

Hoe sluit ik een brommobielverzekering af via Verzeker.nl?

Een brommobielverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van brommobielverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen