Voertuigen

Caravanverzekering vergelijken

Een caravan is een kostbaar bezit. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je een goede caravanverzekering hebt waarmee je je caravan kunt beschermen tegen schade of diefstal. Zo voorkom je (zware) financiële tegenvallers. Wel zo’n fijn idee! Sluit dus nu makkelijk en snel online een caravanverzekering af door gebruik te maken van onze handige vergelijker, waarbij je binnen no-time te zien krijgt waar je je caravan het meest voordelig kunt laten verzekeren.

Je caravan verzekeren doe je online

Een deuk of een kras is bij een caravan helaas snel een feit. In dat geval is een verzekering die de kosten dekt natuurlijk wel zo fijn. Er zijn drie soorten caravanverzekeringen: WA, WA+ en All-risk.

Vind een goedkope caravanverzekering

Het is wettelijk niet verplicht om je caravan te verzekeren. Wanneer deze aan je auto gekoppeld is, valt deze bijvoorbeeld onder de verplichte WA-verzekering van je auto. Dit geldt echter alleen voor schade die je aan anderen toebrengt. Wanneer je schade aan je eigen caravan wilt dekken zul je hier daarom een caravanverzekering voor af moeten sluiten. Zo ben je gedekt in het geval dat je caravan betrokken is bij een verkeersongeval of schade. De verzekeraar zal in dat geval een vergoeding bieden voor de schade van jouw caravan.

Karel de wit Verzekeringexpert

Welke verzekering afsluiten?

Voor iedereen met een caravan is het raadzaam om een caravanverzekering af te sluiten. Maar wat zijn de verschillende verzekeringen en wat is er hierbij precies verzekerd? Er zijn verschillende soorten caravanverzekeringen. Welke het beste is, is niet te zeggen. Veel verzekeraars bieden hun eigen pakketten voor caravans. Gelukkig is er onze handige vergelijkingstool waarbij je alle verzekeringen voor caravans makkelijk en snel kunt vergelijken. Je ziet bijvoorbeeld in één oogopslag bij welke verzekeraar je de laagste premie betaalt, wat je eigen risico is, wat er allemaal binnen de dekking valt en wat de voorwaarden zijn. Handig!

Betaal niet meer dan nodig

Wanneer het aankomt op het gebruiken van onze vergelijker is niets fijner dan de ervaringen van andere klanten te kunnen lezen. We verzamelen daarom alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Wil je een goed beeld krijgen van hoe goed onze vergelijkingstool werkt? Hier lees je onder andere hoe mensen soms tientallen tot wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Door de tool op Verzeker.nl te gebruiken kwam ik erachter dat ik al jaren te veel betaalde voor mijn verzekering.”

Hannah Kramer

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je caravan.

Wil je meer weten over het verzekeren van je caravan, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over caravanverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over caravanverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een caravanverzekering verplicht?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om je caravan te verzekeren.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Hoe lang ben ik verzekerd in het buitenland?

Dit verschilt per verzekeraar. In de meeste gevallen ben je zes maanden aaneengesloten verzekerd en zul je, bij een langer verblijf in het buitenland, dit door moeten geven om te bepalen of je caravanverzekering aangepast moet worden.

Kan ik de inboedel van mijn caravan ook verzekeren?

Ja, de meeste verzekeraars bieden deze optie in de vorm van inventarisdekking.

Hoe sluit ik een caravanverzekering af via Verzeker.nl?

Een caravanverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van caravanverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen
Voertuigen

Kijk welke
autoverzekering het
beste bij je past

 

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 10
verschillende autoverzekeringen!

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor