Voertuigen

Fietsverzekering vergelijken

Wanneer je gaat fietsen wil je kunnen genieten van de omgeving en lekker in beweging zijn. Het laatste waar je aan wilt denken zijn de mogelijke financiële gevolgen van schade of diefstal. Wil je zonder zorgen kunnen genieten van je fiets? Sluit dan nu een fietsverzekering af! Dit is een goed idee als je vaak fietst. Hiermee kun je jouw fiets namelijk tegen allerlei soorten schade beschermen. Je hebt verschillende soorten fietsverzekeringen waaruit je kunt kiezen, waarbij verzekeraars verschillende niveaus van dekking bieden. Vergelijk nu makkelijk en snel alle aanbieders en ontdek binnen no-time waar jij het meest voordelig uit bent voor een fietsverzekering!

Voorkom nare verassingen met een fietsverzekering

Met een fiets rijd je uiteraard vaak op andere wegen dan gemotoriseerd verkeer zoals auto’s en motors. Dit betekent dat je ook met andere soorten schade te maken kunt krijgen. Ook is diefstal een groter risico bij fietsen.

Goedkope fietsverzekering afsluiten

Nederland is een echt fietsland. In tegenstelling tot veel andere landen waar fietsen als activiteit op zich wordt beschouwd, worden fietsen hier als vervoersmiddel gebruikt. Iedereen, van studenten tot zakenlui, is hier te spotten op de fiets. Deze drukte op fietspaden en bij fietsenhokken betekent helaas ook dat er veel risico is op schade aan je fiets. Met een fietsverzekering ben je gedekt voor deze schade. Is er iets met je fiets, bijvoorbeeld een dubbelgeklapt wiel of is deze gestolen? Dan kun je de schade verhalen op je verzekeraar. Je kunt in principe elke fiets verzekeren. De categorieën die gehanteerd worden door verzekeraars zijn stadsfietsen, e-bikes, racefietsen en andere fietsen. Hieronder vallen bijvoorbeeld bakfietsen, tandems en lig- en vouwfietsen.

Karel de wit Verzekeringexpert

Welke fietsverzekering kies je?

Wanneer je je fiets wilt laten verzekeren heb je keuze uit verschillende soorten verzekeringen:

  • Aflopende fietsverzekering: hierbij betaal je in één keer de premie voor een bepaalde periode. De dekking geldt alleen tijdens deze periode.
  • Doorlopende fietsverzekering: bij deze verzekering betaal je een maandelijkse premie voor onbepaalde tijd.
  • All-risk fietsverzekering: hierbij ben je verzekerd tegen alle vormen van schade en diefstal. Wel is er een eigen risico.
  • Diefstalverzekering: hierbij ben je alleen verzekerd voor diefstal. Let op, bij sommige verzekeraars valt de diefstal van losse accessoires niet onder de dekking.

Betaal niet meer dan nodig

Wanneer het aankomt op het gebruiken van onze vergelijker is niets fijner dan de ervaringen van andere klanten te kunnen lezen. We verzamelen daarom alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Wil je een goed beeld krijgen van hoe goed onze vergelijkingstool werkt? Hier lees je onder andere hoe mensen soms tientallen tot wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Door de tool op Verzeker.nl te gebruiken kwam ik erachter dat ik al jaren te veel betaalde voor mijn verzekering.”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je fiets.

Wil je meer weten over het verzekeren van je fiets, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over fietsverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over een fietsverzekering hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Is de accu van mijn e-bike ook verzekerd?

Ja, mits deze is opgenomen in de dekking. Zorg dus dat je dit goed controleert bij het afsluiten van de fietsverzekering.

Kan ik fietsaccessoires ook verzekeren?

Ja, bij de meeste verzekeraars is dit mogelijk. Geef hiervoor aan welke accessoires je wilt meeverzekeren en vermeld hierbij de waarde van deze accessoires zoals vermeld staat op de aankoopbon.

Hoe sluit ik een fietsverzekering af via Verzeker.nl?

Een fietsverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van fietsverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen