Wonen & leven

Inboedelverzekering vergelijken

Je spullen verzekerd tegen schade. Wel zo’n fijn idee! Vaak hebben mensen geen idee hoe duur hun inboedel is en wat de kosten kunnen zijn in het geval van schade of diefstal. Sluit daarom nu een inboedelverzekering af, waarmee je de waarde van jouw inboedel volledig dekt. Op Verzeker.nl maken wij het je graag zo makkelijk mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten. In ons handige overzicht zie je in één oogopslag waar je het meest voordelig uit bent en waar je de beste dekking hebt.

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering vinden, vergelijken en afsluiten

Wanneer je op jezelf gaat wonen, of dit al een tijdje doet, is een inboedelverzekering erg handig. Met een inboedelverzekering verzeker je namelijk de spullen in jouw huis tegen schade. Denk bijvoorbeeld aan de tv die stuk kan gaan door piekspanning na een blikseminslag, je tuinmeubelen die kunnen beschadigen door een storm, of natuurlijk diefstal van je eigendommen. Met een inboedelverzekering kun je er gerust op zijn dat de kosten die uit deze vormen van schade voortvloeien deels, en soms zelfs volledig, vergoed worden door de verzekeraar. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel heel belangrijk: een financiële tegenvaller zit zeker op gebied van je bezittingen in een klein hoekje. De kosten kunnen daarbij snel hard oplopen.

Klanten geven onze vergelijker gemiddeld een 8,6

Heb je nog wat extra overtuiging nodig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool? Wellicht dat de verhalen van klanten die je voorgingen je over zullen halen. We verzamelen alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Hier krijg je dan ook een goed beeld van het gebruiken van onze vergelijkingstool. Lees hoe mensen dankzij deze tool tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Met de vergelijktool van Verzeker.nl heb ik het afgelopen jaar ruim 200 euro bespaard!”

Hannah Kramer Autoverzekering

Veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, dit is in Nederland niet wettelijk verplicht. Het is echter wel ten zeerste aan te raden; de kosten voor schade aan je inboedel kunnen tenslotte zeer hoog oplopen.

Vallen zonnepanelen onder de dekking van de inboedelverzekering?

Alleen wanneer je een woning huurt en zonnepanelen hebt vallen deze onder de inboedelverzekering. Als huiseigenaar dien je een opstalverzekering af te sluiten voor zonnepanelen.

Valt mijn schutting onder de inboedelverzekering?

Nee, als huiseigenaar valt een schutting onder de opstalverzekering.

Hoe sluit ik een inboedelverzekering af via Verzeker.nl?

Een inboedelverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van inboedelverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen