Voertuigen

Motorverzekering vergelijken

Met een motor kun je genieten van het ultieme gevoel van vrijheid. Het laatste wat je dus wilt is om je zorgen te moeten maken om je motorverzekering. Deze is echter verplicht, dus is het zaak om hier toch even voor te gaan zitten. Op Verzeker.nl ben je aan het juiste adres wanneer je makkelijk en snel wilt weten waar je jouw motor het meest voordelig kunt laten verzekeren. Voeg enkele gegevens in en de vergelijker gaat voor je aan het werk. Je hoeft vervolgens alleen nog maar de verzekeraar te kiezen met de laagste premie of de beste dekking. Een motorverzekering afsluiten was nog nooit zo makkelijk!

Voorkom onverwachte kosten. Verzeker je motor.

Wil je hoge kosten voorkomen wanneer je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan? Sluit in dat geval een motorverzekering af. Er zijn drie soorten motorverzekeringen: WA, WA+ en All-risk.

Een goedkope motorverzekering afsluiten doe je online

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (Wam) is een motorverzekering verplicht. Dit betekent dat je, wanneer je in het bezit bent van een motor, minstens een WA-verzekering moet afsluiten om met de motor te mogen rijden. Een motorverzekering is een verzekering die je moet afsluiten voor het geval je motor betrokken is bij verkeersongevallen en schade. De verzekeraar zal een vergoeding bieden voor de schade aan jouw motor en/of die van andere betrokken, afhankelijk van het soort verzekering dat je afgesloten hebt.

Karel de wit Verzekeringexpert

WA, WA+ of All-risk (Casco) motorverzekering?

Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen die je kunt afsluiten, afhankelijk van je behoeften. De meest voorkomende motorverzekering is een WA-verzekering, wat staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid’. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen veroorzaakt zoals schade aan andere voertuigen, persoonlijk letsel of eigendommen. Een ander type motorverzekering is All-risk. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen motor, zoals schade door botsingen, vandalisme, brand of storm. Deze verzekering is vaak duurder dan een WA-verzekering maar biedt wel meer dekking. Vooral wanneer je motor binnen een hoger prijssegment valt is een All-risk verzekering het overwegen meer dan waard.

Klanten geven onze vergelijker gemiddeld een 8,6

Heb je nog wat extra overtuiging nodig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool? Wellicht dat de verhalen van klanten die je voorgingen je over zullen halen. We verzamelen alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Hier krijg je dan ook een goed beeld van het gebruiken van onze vergelijkingstool. Lees hoe mensen dankzij deze tool tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Met de vergelijktool van Verzeker.nl heb ik het afgelopen jaar ruim 200 euro bespaard!”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je motor.

Wil je meer weten over het verzekeren van je motor, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over motorverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over motorverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een motorverzekering verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een motor bezit.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om vergoeding voor diefstal te krijgen?

De meeste verzekeraars eisen dat je motor op slot staat met een slot van de categorie ART 4 of hoger. Er kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Lees hiervoor de voorwaarden van de verzekeraar.

Kan ik de schadevrije jaren van mijn autoverzekering gebruiken voor de motorverzekering?

Bij de meeste verzekeraars is het inderdaad mogelijk om je schadevrije jaren, en daarmee je no-claim, van je autoverzekering te gebruiken voor je motorverzekering.

Hoe sluit ik een motorverzekering af via Verzeker.nl?

Een motorverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van motorverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen