Voertuigen

Brommerverzekering vergelijken

Een brommerverzekering geeft je niet alleen financiële bescherming bij onverwachte schades, maar hiermee ook rust. Je kunt namelijk zorgeloos genieten van je brommer, wetende dat je beschermd bent tegen hoge kosten. Sluit daarom dus nu een brommerverzekering af! Maak hiervoor gebruik van onze handige vergelijker, waarbij je na het invullen van een paar gegevens direct ziet waar je het meest voordelig uit bent.

Je brommer verzekeren doe je online

Een deuk of een kras is bij een brommer helaas snel een feit. In dat geval is een verzekering die de kosten dekt natuurlijk wel zo fijn. Er zijn drie soorten brommerverzekeringen: WA, WA+ en All-risk.

Vind een goedkope bromfietsverzekering

Het is wettelijk verplicht om je brommer te verzekeren. Dit betekent dat je, wanneer je in het bezit bent van een brommer, minstens een WA-verzekering moet afsluiten om met de brommer te mogen rijden. Zo ben je gedekt in het geval dat je brommer betrokken is bij een verkeersongeval of schade. De verzekeraar zal in dat geval een vergoeding bieden voor de schade van de betrokkene en ook die van jou, indien je hiervoor extra voor verzekerd bent.

Hans Janssen Verzekeringsexpert

Welke verzekering afsluiten?

Voor iedereen met een brommer is het belangrijk om een bromfietsverzekering af te sluiten. Maar wat zijn de verschillende verzekeringen en wat is er hierbij precies verzekerd? Er zijn verschillende soorten bromfietsverzekeringen zoals een WA-verzekering, WA+ verzekering en All-risk (Casco). Een WA-verzekering dekt de schade die u toebrengt aan anderen met uw brommer. Deze verzekering is verplicht in Nederland. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u veroorzaakt aan anderen met uw brommer. Bij All-risk valt ook de schade aan je brommer onder de dekking, wat wel betekent dat de premie wat hoger is. Welke verzekering je kiest is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren.

Klanten geven onze vergelijker gemiddeld een 8,6

Heb je nog wat extra overtuiging nodig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool? Wellicht dat de verhalen van klanten die je voorgingen je over zullen halen. We verzamelen alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Hier krijg je dan ook een goed beeld van het gebruiken van onze vergelijkingstool. Lees hoe mensen dankzij deze tool tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Met de vergelijktool van Verzeker.nl heb ik het afgelopen jaar ruim 200 euro bespaard!”

Hannah Kramer Autoverzekering

Kennisbank

Laatste nieuws over het verzekeren van je brommer.

Wil je meer weten over het verzekeren van je brommer, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten op onze kennisbankspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over brommerverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over brommerverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een brommerverzekering verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een brommer bezit.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om vergoeding voor diefstal te krijgen?

De meeste verzekeraars eisen dat je bromfiets op slot staat met een slot van de categorie ART 3 of hoger. Lees hiervoor de voorwaarden van de verzekeraar.

Is mijn helm ook verzekerd?

Je helm valt meestal onder de dekking vanaf WA+. Schade wordt hierbij vaak vergoed tot een vast bedrag. Diefstal wordt niet altijd gedekt.

Hoe sluit ik een brommerverzekering af via Verzeker.nl?

Een brommerverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van brommerverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen
Voertuigen

Brommerverzekering vergelijken

Voorkom financiële tegenvallers door schade. Sluit een brommerverzekering af.

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor