Home » FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een polis?

Een polis is een bewijs van overeenkomst tussen jou en een verzekeraar. Voor elke afgesloten verzekering wordt er een polis opgesteld, bestaand uit een polisblad, de polisvoorwaarden en/of de clausules. Je kunt hier onder andere lezen welke verzekeringen je hebt afgesloten en wat er binnen de dekking valt en tot welk bedrag.

Wat is een premie?

De premie is het bedrag dat je maandelijks of een ander overeengekomen termijn betaalt aan je verzekeraar voor een verzekering.

Wat wordt er bedoeld met dekking?

De dekking van een verzekering beschrijft wat er allemaal vergoed wordt door de betreffende verzekering.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

In Nederland zijn er enkele verzekeringen verplicht. Hieronder vallen de zorgverzekering en bij de meeste gemotoriseerde voertuigen minstens een WA-verzekering. Wanneer je een huis koopt is een opstalverzekering niet wettelijk verplicht, maar wel ten zeerste aan te raden aangezien de kosten voor schade aan een woning zeer hoog kunnen oplopen.

Hoe werkt jullie verdienmodel?

Wij helpen jou met onze vergelijkingstool de beste optie te vinden en makkelijk een verzekering af te sluiten. Dit kost jou als klant niets extra; onze verdiensten zijn voor rekening van de verzekeraar die dit niet doorberekent naar jou. Dit betekent dus dat je hier geen extra kosten voor maakt wanneer je via Verzeker.nl een verzekering afsluit.

Moet ik zelf mijn verzekering opzeggen voordat ik overstap?

Nee, dit hoef je niet zelf te doen. Wanneer je via Verzeker.nl een verzekering afsluit wordt dit voor je geregeld door je nieuwe verzekeraar.

Ben ik na het aanvragen van de verzekering direct verzekerd?

Nee, je bent niet direct verzekerd. Je kunt bij het aanvragen van een verzekering aangeven wanneer je wilt dat deze ingaat. Meestal is de eerst mogelijke ingangsdatum de dag na het aanvragen van de verzekering.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen