Voertuigen

Camperverzekering vergelijken

Wil je met een gerust gevoel op weg? Sluit in dat geval een camperverzekering af. Met een camperverzekering ben je verzekerd tegen schade, diefstal en andere onvoorziene gebeurtenissen. Het afsluiten van een camperverzekering is dus een goede manier om je camper te beschermen. Daarnaast is een camperverzekering wettelijk verplicht. Bekijk en vergelijk daarom nu makkelijk en snel bij welke verzekeraar je het meest voordelig uit bent voor een camperverzekering!

Voorkom onverwachte kosten.
Verzeker je camper.

Wil je hoge kosten voorkomen wanneer je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan? Sluit in dat geval een camperverzekering af. Er zijn drie soorten camperverzekeringen: WA, WA+ en All-risk.

Een goedkope camperverzekering afsluiten doe je online

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (Wam) is een camperverzekering verplicht. Dit betekent dat je, wanneer je in het bezit bent van een camper, minstens een WA-verzekering moet afsluiten om met de camper te mogen rijden. Een camperverzekering is een verzekering die je moet afsluiten voor het geval je camper betrokken is bij verkeersongevallen en schade. De verzekeraar zal een vergoeding bieden voor de schade aan jouw camper en/of die van andere betrokken, afhankelijk van het soort verzekering dat je afgesloten hebt.

Karel de wit Verzekeringexpert

WA, WA+ of All-risk (Casco) camperverzekering?

Er zijn verschillende soorten camperverzekeringen die je kunt afsluiten, afhankelijk van je behoeften. De meest voorkomende camperverzekering is een WA-verzekering, wat staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid’. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen veroorzaakt zoals schade aan andere voertuigen, persoonlijk letsel of eigendommen. Een ander type camperverzekering is All-risk. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen camper, zoals schade door botsingen, vandalisme, brand of storm. Deze verzekering is vaak duurder dan een WA-verzekering maar biedt wel meer dekking. Vooral wanneer je camper binnen een hoger prijssegment valt is een All-risk verzekering het overwegen meer dan waard.

Klanten geven onze vergelijker gemiddeld een 8,6

Heb je nog wat extra overtuiging nodig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool? Wellicht dat de verhalen van klanten die je voorgingen je over zullen halen. We verzamelen alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Hier krijg je dan ook een goed beeld van het gebruiken van onze vergelijkingstool. Lees hoe mensen dankzij deze tool tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Met de vergelijktool van Verzeker.nl heb ik het afgelopen jaar ruim 200 euro bespaard!”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je camper.

Wil je meer weten over het verzekeren van je camper, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over camperverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over camperverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een camperverzekering verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een camper bezit.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Hoe lang ben ik verzekerd in het buitenland?

Dit verschilt per verzekeraar. In de meeste gevallen ben je zes maanden aaneengesloten verzekerd en zul je, bij een langer verblijf in het buitenland, dit door moeten geven om te bepalen of je camperverzekering aangepast moet worden.

Kan ik de inboedel van mijn camper ook verzekeren?

Ja, de meeste verzekeraars bieden deze optie in de vorm van inventarisdekking.

Hoe sluit ik een camperverzekering af via Verzeker.nl?

Een camperverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van camperverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen
Voertuigen

Kijk welke
autoverzekering het
beste bij je past

 

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 10
verschillende autoverzekeringen!

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor