Voertuigen

Autoverzekering vergelijken

Wil je met een gerust gevoel op weg? Sluit in dat geval een autoverzekering af. Een autoverzekering is een verplichte verzekering die jou en andere betrokkenen bij een ongeval tegen financiële schade beschermt. Als je betrokken raakt bij een botsing of ongeval kan de verzekering de schade die je aan andere auto’s of bezittingen hebt veroorzaakt helpen dekken. De verzekering kan je ook helpen met de kosten die je maakt voor het herstellen van je eigen auto. Vergelijk nu dus makkelijk en snel alle beschikbare autoverzekeringen!

Voorkom onverwachte kosten. Verzeker je auto.

Wil je hoge kosten voorkomen wanneer je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan? Sluit in dat geval een autoverzekering af. Er zijn drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+ en All-risk.

Een goedkope autoverzekering
afsluiten doe je online

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (Wam) is een autoverzekering verplicht. Dit betekent dat je, wanneer je in het bezit bent van een auto, minstens een WA-verzekering moet afsluiten om met de auto te mogen rijden. Een autoverzekering is een verzekering die je moet afsluiten voor het geval je auto betrokken is bij verkeersongevallen en schade. De verzekeraar zal een vergoeding bieden voor de schade aan jouw auto en/of die van andere betrokken, afhankelijk van het soort verzekering dat je afgesloten hebt.

Karel de Wit Verzekeringsexpert

WA, WA+ of All-risk (Casco) autoverzekering?

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten, afhankelijk van je behoeften. De meest voorkomende autoverzekering is een WA-verzekering, wat staat voor ‘Wettelijke Aansprakelijkheid’. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen veroorzaakt zoals schade aan andere voertuigen, persoonlijk letsel of eigendommen. Een ander type autoverzekering is All-risk. Deze verzekering dekt ook schade aan je eigen auto, zoals schade door botsingen, vandalisme, brand of storm. Deze verzekering is vaak duurder dan een WA-verzekering maar biedt wel meer dekking. Vooral wanneer je auto binnen een hoger prijssegment valt is een All-risk verzekering het overwegen meer dan waard.

Klanten geven onze vergelijker gemiddeld een 8,6

Heb je nog wat extra overtuiging nodig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool? Wellicht dat de verhalen van klanten die je voorgingen je over zullen halen. We verzamelen alle reviews en beoordelingen op onze ervaringenpagina. Hier krijg je dan ook een goed beeld van het gebruiken van onze vergelijkingstool. Lees hoe mensen dankzij deze tool tientallen tot soms wel honderden euro’s per jaar (!) besparen op hun verzekeringen. Ook jij kunt besparen op je maandelijkse kosten voor verzekeringen door te vergelijken op Verzeker.nl. Lees de reviews en laat je overtuigen van het nut van deze makkelijk te gebruiken tool.

“Met de vergelijktool van Verzeker.nl heb ik het afgelopen jaar ruim 200 euro bespaard!”

Hannah Kramer Autoverzekering

Nieuws

Laatste nieuws over het verzekeren van je auto.

Wil je meer weten over het verzekeren van je auto, of één van je andere voertuigen? Bekijk dan alle berichten met de tag voertuigen op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Lees onze veelgestelde vragen over autoverzekeringen hieronder. Kom je er nog niet uit? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Is een autoverzekering verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een auto bezit.

Wat is no-claim?

Wanneer je over een langere periode geen schade rijdt en dus geen schadeclaims indient bij je verzekeraar bouw je no-claim op. Dit is een korting op je maandelijkse premie die zich over meerdere schadevrije jaren opbouwt. Moet je onverhoopt toch een schadeclaim indienen? In dat geval zal je no-claim korting deels of geheel komen te vervallen.

Kan ik mijn schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe auto?

Ja, deze neem je mee wanneer je een nieuwe auto koopt. Koop je een tweede auto? De meeste verzekeraars kennen in dat geval een tweede-autoregeling waarbij je dezelfde korting krijgt als op je eerste auto. De schadevrije jaren moet je voor deze tweede auto echter wel opnieuw opbouwen.

Hoe sluit ik een autoverzekering af via Verzeker.nl?

Een autoverzekering afsluiten op Verzeker.nl doe je via de vergelijker. Hier voor je enkele gegevens in, waarna je de aanbieders van autoverzekeringen kunt vergelijken. Heb je de perfecte verzekering gevonden? Klik dan op aanvragen om je aanvraag door te zetten naar de verzekeraar.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Ga dan naar onze klantenservice pagina en neem contact op met één van onze experts.

Contact opnemen
Voertuigen

Kijk welke
autoverzekering het
beste bij je past.

Wil je met een gerust gevoel op weg? Sluit in dat geval een autoverzekering af.

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor