Wonen & leven

Deze verzekeringen heb je nodig wanneer je op jezelf gaat wonen

Inboedelverzekering

Voor het eerst verhuizen is een spannende ervaring. Als je alleen gaat wonen, ben je immers volledig verantwoordelijk voor jezelf en je huis. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op deze grote stap. Een belangrijk onderdeel is het afsluiten van de juiste verzekeringen. Benieuwd welke je af moet sluiten als je op jezelf gaat wonen? Lees dan zeker door!

Uit je ouderlijk huis verhuizen naar je eigen woning is een grote stap in het leven. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je eigen ruimte kan intimiderend zijn, maar het is ook ongelooflijk leuk. Bij het op jezelf gaan wonen horen echter wat zakelijke dingen die geregeld moeten worden, waaronder het afsluiten van bepaalde verzekeringen.

De belangrijkste verzekeringen bij uit huis gaan

De wereld van verzekeringen is vrij ingewikkeld. Gelukkig hoef je wanneer je op jezelf gaat wonen hier niet veel over te leren; er zijn namelijk maar een paar verzekeringen belangrijk. We zetten ze voor je op een rij en leggen uit waar ze voor zijn:

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een verzekering die je beschermt tegen schade aan of verlies van je persoonlijke eigendommen. Als je een huur- of koopwoning bezit is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat je voor hoge kosten komt te staan in het geval van schade. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van brand, diefstal of lekkage. Wanneer je een inboedelverzekering hebt hoef je de kosten om je geliefde meubels en/of elektronica niet zelf te betalen, maar worden deze vergoed door de verzekeraar. De verzekering dekt ook de kosten van verlies of diefstal van contant geld, sieraden en andere kostbare accessoires.

Opstalverzekering

Heb je een huis gekocht? In dat geval is het afsluiten van een opstalverzekering ten zeerste aan te raden. Met een opstalverzekering bescherm je jezelf namelijk tegen hoge kosten in het geval van schade aan je woning, diefstal of inbraak. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de kosten in het geval van brand- of stormschade aan je woning zeer hoog op kunnen lopen. Met een opstalverzekering kun je er gerust op zijn dat deze kosten gedekt worden door de verzekeraar. Zeker in combinatie met een inboedelverzekering zit je helemaal goed; zowel je woning zelf als wat er in je woning te vinden is zijn dan verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ai, het dure vaasje van een vriend omgestoten! Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf tegen de kosten die ontstaan wanneer je schade of letsel toebrengt aan een ander. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus is een aansprakelijkheidsverzekering een goed idee. Zeker wanneer je je beseft dat deze maandelijks vaak maar een paar euro kost. Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten, heb je voor een kleine maandelijkse premie de rust dat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan wanneer je per abuis schade toebrengt aan het bezit van een ander; wel zo fijn!
Op jezelf gaan wonen is een mooie, maar ook een tikkeltje uitdagende stap waarbij je bepaalde verantwoordelijkheden krijgt. Op gebied van verzekeringen ben je nu echter helemaal klaar! Dat was niet zo lastig toch? Veel woonplezier!

Nieuws

Het laatste nieuws over wonen & leven

Wil je meer weten over wonen & leven? Bekijk dan alle berichten met de tag "wonen & leven" op onze nieuwspagina

Al het nieuws

Vergelijk meer dan 10 verschillende verzekeringen

people Meer dan 10.000 consumenten gingen je voor